ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 2018 ΕΕΣ Αθήνα, 4/9/2018

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 2018 ΕΕΣ

Αθήνα, 4/9/2018

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Διημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί στις 1 - 2 Δεκεμβρίου 2018, στον χώρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, Αθήνα,) με θέμα:

ΦΟΒΟΣ: ΑΤΟΜΙΚΟΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ

 

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.), ως ένας ευαίσθητος οργανισμός, που αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας, της οποίας είναι ενεργό μέλος, αποφάσισε την 24η Διημερίδα της να την αφιερώσει στον Φόβο.

Φόβος: Ατομικός.

Φόβος: Συλλογικός.

Αυτή η αρχαία-σύγχρονη μάστιγα μολύνει τις ζωές των ανθρώπων.

Η διασπορά του φαινομένου του φόβου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις που ξεπερνούν την ατομική σφαίρα και περιλαμβάνουν πλέον ευδιάκριτα ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αυτή τη στιγμή γίνεται απολύτως κατανοητό από όλους, σε ενεστώτα χρόνο πια, ότι, σα να μην υπάρχει κάτι άλλο που να διέπει την καθημερινότητά μας, εκτός από τον φόβο.

Φόβος μέλλοντος, φόβος αποτυχίας, φόβος του πόνου, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος του ίδιου του φόβου μαζί με τις μυριάδες φοβίες και κρίσεις πανικού.

Ο φόβος μιας γενικής κατάρρευσης: Αυτής της ίδιας της ανθρωπότητας.

Στις συνεδρίες μας και στις ομάδες μας, αν το καλοσκεφτούμε, με αυτό καταπιανόμαστε.

Το όλο θέμα έχει την έννοια του κατεπείγοντος και αποτελεί συλλογική ευθύνη, που οφείλουμε να αναλάβουμε και για την οποία είμαστε ικανοί και επαρκώς εξοπλισμένοι να επιλύσουμε.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής κινητοποιώντας μέσω της 24ης Διημερίδας της, τα Κέντρα - μέλη της, τους σπουδαστές τους και τα ίδια τα μέλη της Εταιρείας, θεωρεί ότι η ενασχόληση με το ατομικό και συλλογικό φαινόμενο του Φόβου, η αναγνώρισή του, η επεξεργασία του, η ελάττωσή του ή και αυτή η ίδια η εξάλειψή του, από τα σώματα, τα συναισθήματα, τους νόες και τις συνειδήσεις, τόσο τις δικές μας-ως Συμβούλων Ψυχικής Υγείας- όσο και των συνανθρώπων μας, αποτελεί συλλογική ευθύνη, που οφείλουμε να αναλάβουμε και για την οποία είμαστε ικανοί/ές και επαρκώς εξοπλισμένοι να επιλύσουμε.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην διημερίδα, με ένα ή δύο εργαστήρια διαρκείας δυόμιση ωρών το καθένα, να αποσταλεί στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, μαζί με την περίληψη του εργαστηρίου, η οποία δεν θα υπερβαίνει τις 10 γραμμές Α4, τον επαγγελματικό τίτλο των εισηγητών και σύντομο βιογραφικό σημείωμα (μέχρι 5 σειρές).

H έγκριση συμμετοχής σας από την Επιστημονική Επιτροπή, θα σας γνωστοποιηθεί μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Με εκτίμηση,

Για την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής

Ιωάννης Ψάρρας,
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Βίβιαν Σαχπάζη ‘Εβελυν Αγγελοπούλου
Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕΣ, ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καθώς βρισκόμαστε σε διαδικασία οργάνωσης εθελοντικών δράσεων για την στήριξη των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές, η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.), επιθυμεί να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και την συμπαράστασή της παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη και γενικότερα κάθε είδους βοήθεια.

Σε αυτό το πλαίσιο επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο Στέγης, υπεύθυνο Τροφίμων και υπεύθυνο Ψυχολογικής Στήριξης - Εξετάσεων στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας καθώς και με τον υπεύθυνο των Εθελοντών, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι :

α) δεν χρειάζονται τρόφιμα και άλλα είδη, προς το παρόν οι ανάγκες έχουν καλυφθεί

β) χρειάζονται χώροι φιλοξενίας, κατά προτίμηση, κοντά στην περιοχή δεδομένου ότι, οι πληγέντες ευλόγως δεν θέλουν να απομακρυνθούν.

γ) όσον αφορά την ψυχολογική υποστήριξη η δομή τους είναι οργανωμένη για 30-40 περιστατικά ημερησίως και η προσέλευση είναι ένα άτομο. Συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη αυτή τη στιγμή λόγω χαμηλής προσέλευσης.

Έχουμε δηλώσει τη διαθεσιμότητα μας στον επικεφαλής των εθελοντών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, ο οποίος και θα μας ενημερώσει για όποια ανάγκη προκύψει.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και προκειμένου να ενισχύσουμε το δίκτυο των εθελοντών της Εταιρείας, το οποίο πλαισιώνεται και από άτομα, τα οποία είναι εκπαιδευμένα στη διαχείριση κρίσεων σε πολλαπλά επίπεδα, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο μέλος, όπως δηλώσει συμμετοχή στο e-mail της Ε.Ε.Σ. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., για την υποστήριξη των πληγέντων.

Όσοι συνάδελφοι διαθέτουν ακίνητα για φιλοξενία παρακαλούμε να στείλουν τα στοιχεία του ακινήτου στο e-mail της Εταιρείας. Συγκεκριμένα πρέπει να αναφέρεται η διεύθυνση του ακινήτου, ο αριθμός ατόμων ή οικογενειών που μπορούν να φιλοξενηθούν, τηλέφωνο και όνομα επικοινωνίας.

Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προθυμία σας να συνδράμετε στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Για το Δ.Σ. της

Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής,

Βίβιαν Σαχπάζη Εβελυν Αγγελοπούλου

Πρόεδρος Ε.Ε.Σ. Γεν. Γραμματέας Ε.Ε.Σ.