ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4/21

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

(έτος ίδρυσης 1994)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ  ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  2021

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής,

              Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής θέλοντας να ενισχύσει τη σχέση της με τα μέλη της &, να έχει διαρκεί παρουσία και παρέμβαση στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων και συνθηκών ώστε  να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούνται λόγω της, συνεχίζει την διεξαγωγή Ψηφιακών Εργαστηρίων και αυτή την χρονιά.

Σας προσκαλούμε λοιπόν

το Σαββάτο 10/04/2021 και ώρα 17.00μμ – 18.30 μμ, να δηλώσετε συμμετοχή για το κάτωθι εργαστήρι:

«Η Κινητοποιητική Συνέντευξη στη Συμβουλευτική».

 

Εισηγήτρια: Μιχελή Νέλλη, M.Sc. στη Συμβουλευτική Ψυχολογία – Frostburg State University (ΗΠΑ), Β.Α. στην Ψυχολογία – Kent State University (ΗΠΑ).

Τα ψηφιακά εργαστήρια, θα διεξαχθούν μέσω της πλατφόρμας zoom (θα σας αποσταλεί από την Ε.Ε.Σ. το link και σχετικές οδηγίες σύνδεσης για την πραγματοποίησή τους όπως και οι απαραίτητες φόρμες συναίνεσης και εμπιστευτικότητας σύμφωνα με τον ΓΚΠΠΔ.).

Αιτήσεις συμμετοχής - Διευκρινίσεις:

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι και την  Παρασκευή  9/04/2021 (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), συμπληρώνοντας τη φόρμα και κάνοντας κλικ  στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/zRDQRu9f87g4isfu7

  • Παρακαλούμε μαζί με την αίτηση αυμμετοχής, να αποστείλλετε άμεσα και το αποδεικτικό κατάθεσης ώστε να σας αποσταλλούν από την Ε.Ε.Σ. σχετικές οδηγίες συμμετοχής. Τον  κωδικό σύνδεσης θα τον λάβετε το Σάββατο 10/04/2021  λίγες ώρες πριν την έναρξη,  μέσω e-mail.

 

  • Σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε στα εισερχόμενα το email μας, ρίξτε μια ματιά στα spam.
  • Το κόστος συμμετοχής  είναι 10 eur για κάθε σεμινάριο.

Για τη διευκόλυνση όλων μας, κατά την  Τραπεζική κατάθεση που θα κάνετε  έως και 8//04/2021, παρακαλούμε:

  • o να γράφετε το  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας (στην κατάθεση πληρωμής)
  • o στο πεδίο ‘Αιτιολογία πληρωμής’’ να συμπληρώστε την λέξη «εργαστήριο».

ALPHA BANK:110-00-2002-012950

Ε-BANKING: GR3301401100110002002012950

(Τα Έξοδα τραπέζης γίνονται με χρέωση του καταθέτη)

 

Με εκτίμηση,

Επιτροπή Διοργάνωσης Ψηφιακών Εργαστηρίων της ΕΕΣ

Έβελυν Αγγελοπούλου -

Ιουλία Κούρτη

Θεόδωρος Τσιριγώτης

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

17.00 - 18.30: απόγευμα

«Η Κινητοποιητική Συνέντευξη

     στη Συμβουλευτική»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:       

Η Κινητοποιητική Συνέντευξη στη Συμβουλευτική  είναι μια μορφή παρέμβασης που είναι περισσότερο γνωστή  στο πλαίσιο της θεραπείας των εξαρτήσεων.

Απαραίτητο συστατικό της είναι η αποδοχή της αμφιθυμίας που έχει ο συμβουλευόμενος  και η αναγνώριση ότι ο συμβουλευόμενος έχει βρει ο ίδιος τους λόγους για να στηρίξει την απόφαση του για αλλαγή. Μέσα από την παρουσίαση, θα εστιάσουμε στο γεγονός ότι η αμφιθυμία είναι παρούσα σε κάθε στιγμή της  καθημερινότητα μας, είτε αφορά σε μια πιο σοβαρή και επιτακτική απόφαση, είτε σε μια πιο ήπια συνθήκη. Κατά συνέπεια,  η Κινητοποιητική Συνέντευξη που προσκαλεί τον συμβουλευόμενο να ξεδιπλώσει την αμφιθυμία του είναι απαραίτητη στη συμβουλευτική διαδικασία.

 Η τακτική του να «πείσουμε τον συμβουλευόμενο» να αλλάξει γνώμη, ή να προσπαθήσουμε να του «εφεύρουμε» εμείς ως σύμβουλοι τους λόγους για να επιδιώξει μια αλλαγή που θα του φέρει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα είναι εμπόδιο στην εξέλιξη του συμβουλευόμενου και στη δική του προσπάθεια να γύρει τη ζυγαριά της αμφιθυμίας του στη κατεύθυνση που επιθυμεί.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 

Μιχελή Νέλλη:  M.Sc. στη Συμβουλευτική Ψυχολογία – Frostburg State University (ΗΠΑ), Β.Α. στην Ψυχολογία – Kent State University (ΗΠΑ). Ειδίκευση-Εκπαίδευση στη Κινητοποιητική Συνέντευξη-Institute for Better Health. 

Πιστοποιημένη Κλινική Επόπτρια – BPS Approved Certificate in Clinical Supervision. Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδευμένη στο συνθετικό μοντέλο Συμβουλευτικής. Εργάζεται ιδιωτικά εδώ και 20 περίπου χρόνια, σε ατομική και ομαδική θεραπεία,  καθώς και σε συμβουλευτική ζευγαριών. Μόνιμη συνεργάτης του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής επί 8 συνεχή χρόνια. Εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ με ειδίκευση στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας και με το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)

 

***