Διημερίδα 2015

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015, με θέμα:

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ/ΗΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ    

Αγαπητοί συνάδελφοι,

         Η Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας είναι πλέον ένα εδραιωμένο επάγγελμα τόσο στην συνείδηση του κοινού όσο και μεταξύ των λοιπών επαγγελματιών Υγείας στην Ευρώπη. Στην Αμερική και την Αυστραλία είναι και επίσημα θεσμοθετημένο.

Ποια είναι όμως η ταυτότητα της;  Τα διαφοροποιητικά χαρακτηριστικά της, τα γνωρίσματα  που την καθορίζουν και επιτρέπουν την αναγνώριση της; (ορισμός, Μπαμπινιώτης).  Τι είναι αυτό που εδραιώνει έναν επαγγελματικό κλάδο και προσδίνει στους επαγγελματίες  την δικιά τους ταυτότητα; Και είναι η ταυτότητα αυτή κάτι στατικό, ή μια δυναμική διεργασία;  Γιατί χρειάζονται οι Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας επίγνωση αυτής της ταυτότητας, τι τους προσφέρει και ποια είναι τα θεμελιακά συστατικά της;   

Στόχος της Διημερίδας είναι να συμβάλλουμε με τα εργαστήρια, αλλά και τις παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην αποσαφήνιση αυτών των εννοιών και στην όσο πιο ανάγλυφη περιγραφή αυτής της ταυτότητας. Ειδικά για τους νέους συναδέλφους, πιστεύουμε ότι η εδραίωση της επαγγελματικής τους ταυτότητας, θα στηρίξει ευεργετικά την πρακτική τους.

Αλλά ποιοι είναι οι θεμέλιοι λίθοι αυτής της ταυτότητας; Τι δίνει υπόσταση και διαμορφώνει μια επαγγελματική ταυτότητα, εκτός από μια άρτια εκπαίδευση; Τέσσερεις θεμελιώδεις έννοιες, αποτελούν τις θεματικές υποενότητες της διημερίδας μας:

  • Η Ηθική
  • Η Δεοντολογία
  • Η Εποπτεία
  • Η Προσωπική Ανάπτυξη του/της συμβούλου ψυχικής υγείας

Όλα αυτά τα θέματα θεωρούμε, ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας τόσο για την  στήριξη του/της επαγγελματία Συμβούλου, όσο και για την υπεύθυνη εκπροσώπηση του επαγγέλματος μας.

Για την Επιστημονική Επιτροπή της Διημερίδας

Με εκτίμηση

Ρουμπίνη Βασιλοπούλου