Διημερίδα 2016

Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016, με θέμα:

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

-Δημιουργώντας τη Γέφυρα-

   

Πνεύμα, Πνοή, Πνευματικότητα, έννοιες ομόρριζες και συγγενείς. Τι είναι η Πνευματικότητα; Χωράει στα γραφεία μας, την καλοδεχόμαστε ή τη φοβόμαστε, μας προκαλεί αμηχανία; Συμβιώνει με την Επιστήμη της Συμβουλευτικής;  Μπορεί να νοηθεί ολιστική η όποια προσέγγιση, αποκλείοντας την Πνευματικότητα; Πως σχετίζονται η Πνευματικότητα με την Συμβουλευτική;

Είναι σαν το ένα [η Πνευματικότητα] να είναι ο χάρτης, το πρότυπο και η άλλη [η Συμβουλευτική] να είναι το έδαφος που πρέπει να βαδίσουμε.

Έτσι ο ταξιδιώτης κατοικεί τον τόπο που επιθύμησε…

Αλληλένδετες ενέργειες και δυνάμεις, ισχυρά εννοιολογικά ζεύγη και τα δύο, μοιάζουν διαφορετικά αλλά συνδέονται, ενώνονται, θρέφει το ένα το άλλο.

Μοιάζει σα να έχουμε από τη μια πλευρά του ποταμού το Αφηρημένο και από την άλλη το Συγκεκριμένο, το Ανοίκειο και το Οικείο, το Άκτιστο και το Κτιστόν, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, την Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη, την Τέχνη και την Επιστήμη, τον Θεό και τον Άνθρωπο, την Ψυχή και την Προσωπικότητα, το Πνεύμα και την Ύλη, τη Ζωή και τη Μορφή, την Κβαντική και την Κλασική Φυσική, το Εσωτερικό και το Εξωτερικό, τον Αφηρημένο Νου και τον Συγκεκριμένο Νου, την Υποκειμενικότητα και την Αντικειμενικότητα, τον Ιδεαλισμό και τον Υλισμό, το Άπειρο και το Πεπερασμένο, το Άχρονο και τον Χρόνο, το Συνειδητό και το Ασυνείδητο, το Παρασυμπαθητικό  και το Συμπαθητικό… Και τελικά Πνευματικότητα ή Επιστήμη;

Ζούμε σε ένα πολιτισμό δίπολων, όπου το διαζευκτικό Ή κυριαρχεί αποκλείοντας το ΚΑΙ, τη Γέφυρα

Δημιουργώντας τη Γέφυρα, ανάμεσα σ’ αυτά τα δίπολα, εμείς οι Σύμβουλοι, καλούμαστε να μην τα θεωρούμε διαφορετικά, αλλά να αναδείξουμε, ότι το ένα εμπεριέχει αλλά και συμβιώνει με το άλλο. Χρειάζεται να τα συνδέσουμε βιωματικά και συνειδητά,  μέσα στην πρακτική μας αλλά και στην Εκπαίδευση των Συμβούλων. Πνευματικότητα ΚΑΙ Συμβουλευτική Πράξη, δύο όχθες που ενώνονται, προτείνοντας τη συνέχεια και υπέρβαση της Συνείδησης συμβούλου και συμβουλευόμενου και οι δυο μαζί να επισκευάζουμε και να κατασκευάζουμε εκ νέου και κάθε φορά, τα μονότοξα γεφύρια του τέλους των διχασμών, της οδύνης και του πόνου.

Στόχος της Διημερίδας είναι με τα εργαστήρια, αλλά και τις παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν, να προσεγγίσουμε την Πνευματικότητα, φωτίζοντας τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που την συνοδεύουν, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στην επιστήμη μας, αλλά και στη συμβουλευτική πρακτική. Επιτυγχάνουμε τη Γεφύρωση του μέρους [Συμβουλευτική] με το Όλον [Πνευματικότητα], πιστοποιώντας τη μεταξύ τους Σχέση, που είναι και ο κοινός μας Ομαδικός Σκοπός.

Θέματα που θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων είναι Συμβουλευτική και:

 

-Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

-Πίστη

-Διαλογισμός, Υπερβατικότητα, Τεχνικές χαλάρωσης

-Νόημα-σκοπός ζωής

-Ψυχοπαθολογία και Πνευματικότητα

-Θρησκεία

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ